Μια καλοκαιρινή κατασκήνωση σαν κανένα άλλο

Κάθε πλήρως οργανωμένη ακτή, εκτός από την υποχρέωση μεταφοράς ναυαγοσωστών, πρέπει να διαθέτει ένα ή περισσότερα ταχύπλοα για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προστασίας στους λουόμενους. Τα ταχύπλοα ξεκλειδώνουν ένα ευρύ φάσμα ανέσεων, τόσο για  σχολή ταχυπλόου τους εργαζόμενους όσο και για άλλους ανθρώπους. Αρχικά δίνουν τη δυνατότητα περιπολιών στο νερό. Ο συντονισμός στη θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρόληψης ατυχημάτων. Στη συνέχεια, το να φτάσετε στο κάτω μέρος όπου χρειάζονται οι πρώτες βοήθειες είναι πιο γρήγορο. Η διάσωση είναι συχνά ένα παιχνίδι του χρόνου. Τέλος, το μόνο που συμπληρώνει τη φόρμουλα ασφαλείας είναι η προπόνηση. Οι ακτές χρειάζονται έμπειρους πιλότους, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις μόνο από σχολή ταχύπλοων. Η Bayline έχει τη λύση και για αυτό.

Φανταστείτε να περνάτε ένα μέρος του καλοκαιριού σας σε ένα γιοτ που πλέει στα κρυστάλλινα νερά των Βρετανικών Παρθένων Νήσων – μαθαίνοντας τροπική ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και θαλάσσια βιολογία – από μερικούς πραγματικά μορφωμένους, γνώστες και φιλικούς ανθρώπους.

 

Αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος καλοκαιρινής κατασκήνωσης -ένα κινούμενο “live-aboard” camp- που ονομάζεται SeaTrek. Στη συνέχεια, μελετητές ηλικίας από την ανώτερη ακαδημία και το δημοτικό συμβούλιο ζουν και παίζουν σε ένα από τα πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη καταμαράν 45 βυθών εξοπλισμένα με την πιο πίσω στολή ασφαλείας και την τεχνολογία επί του σκάφους για 21 ημέρες.

Κάτω από τα άγρυπνα μάτια ενός επαγγελματικού προσωπικού, οι SeaTrekers αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο των ζωντανών γιοτ τους, ενώ μαθαίνουν ναυτοσύνη, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και θαλάσσια σοφία. Αυτή η πρακτική εκπαιδευτική προσέγγιση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του περάσματος, με την πλήρη κατανόηση της ασφαλούς λειτουργίας του γιοτ, των σωστών διαδικασιών καταδύσεων και της εισαγωγικής θαλάσσιας σοφίας.

 

Οι καπετάνιοι Monk και Kat, κάτοχοι του SeaTrek Adventures, φέρνουν πλήθος γνώσεων για τον ωκεανό, τις καταδύσεις και την εκπαίδευση νέων στους μελετητές με τους οποίους συνεργάζονται κάθε καλοκαίρι.

Ο Captain Monk έχει 10 φορές εμπειρία σε ζωντανά καταδυτικά πλοία, έχοντας εργαστεί στις Μπαχάμες, στις ΗΠΑ και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στις νησίδες Cayman, στην Ονδούρα, στο Μεξικό, στη Φλόριντα, στην Αυστραλία, στην Κόστα Ρίκα και στη Χαβάη. Έχει αναπτύξει και διευθύνει πολλά προγράμματα καταδύσεων ηλικίας ακαδημιών σε συνδυασμό με το Texas A&M University και το San Jacinto College. Ο Monk εργάστηκε αρκετά με το Τμήμα Βιολογίας του Texas A&M και το The Flower Gardens National Marine Sanctuary ως δύτης εξερεύνησης και διαχειριστής καταδύσεων.

 

Ο Captain Kat αυτή τη στιγμή διδάσκει Περιβαλλοντική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Είναι ειδικός στη διαμόρφωση των νησίδων και στη γεωλογία, σκοπευτής και λίγο αναλυτής. Είναι μια φιλήσυχος ναυτικός, έχοντας οδηγήσει τρία πρώην περάσματα περιπέτειας, καθώς και τρεις φορές εμπειρία με ζωντανά καταδυτικά σκάφη παγκόσμιας κλάσης. Η Kat έχει δέκα φορές εμπειρία κατάδυσης στις Μεγάλες Λίμνες, στο Μεξικό, στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στη Χαβάη.

Ο Monk και η Kat κατέχουν και οι δύο άδειες Masters 100ton Coast Guard των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί προπονητές για την Εθνική Ένωση Υποβρυχίων Πρόχειρων, CPR/ 1st Aid Preceptors και Divers Alert Network (DAN) Oxygen First Aid Preceptors.

 

«Το μεγαλύτερό μας πράγμα είναι η ασφάλεια – να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά έρχονται σπίτι ασφαλή. Ταξιδεύουμε ο καθένας στις ΗΠΑ για να συναντήσει τους γονείς αυτοπροσώπως πριν από κάθε ταξίδι. Προσλαμβάνουμε τους μοντέρνους ιστιοπλοϊκούς, καταδυτικούς και βιολόγους που διατίθενται. Κάθε μαθητής λαμβάνει ιδιαίτερες οδηγίες σε κάθε πτυχή του περάσματος, από το ανέβασμα των κρουαζιέρων μέχρι το δέσιμο της αιώρας σας το βράδυ», είπε ο Monk.