Αποθήκευση κορμών με χρήση σχάρας καυσόξυλων

Η αποθήκευση καυσόξυλων είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές στη χρήση καυσόξυλων και ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι χρησιμοποιώντας μια σχάρα καυσόξυλων. Η χρήση καυσόξυλων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια, να μειώσετε το κόστος θέρμανσης και να κρατήσετε εσάς και την οικογένειά σας ζεστά. Ωστόσο, οι κατάλληλες τεχνικές καυσόξυλα αποθήκευσης καυσόξυλων συχνά αγνοούνται. Αυτό οδηγεί σε αρκετά ανεπιθύμητες συνέπειες, όπως:

– Μολύνσεις από τρωκτικά, συμπεριλαμβανομένων αρουραίων, ποντικών, ρακούν και κάστορων
– Εισροή εντόμων και τερμιτών
– Ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων
– Υγρό ή βρεγμένο ξύλο
– Παροχή σάπιων καυσόξυλων
– Λιγότερο θερμικά αποδοτικά καυσόξυλα
– Περισσότερα καπνιστά καυσόξυλα

Τα καυσόξυλα πρέπει να σχίζονται το συντομότερο δυνατό μετά την κοπή τους. Το ξύλο σχίζεται ευκολότερα όταν είναι πράσινο και αν στεγνώσει μετά την κοπή, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να σχιστεί. Αφού κοπούν και σχιστούν τα καυσόξυλα, τα καυσόξυλα πρέπει να καρυκευτούν. Το καρύκευμα είναι η διαδικασία ξήρανσης του ξύλου. Το πιο σημαντικό μέρος του καρυκεύματος είναι η αποθήκευση. Τα καυσόξυλα που αποθηκεύονται στο έδαφος μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσθετη υγρασία που δεν θα τα επιτρέψει να στεγνώσουν. Αυτό μπορεί επίσης να σαπίσει το ξύλο. Μια σχάρα καυσόξυλων κατασκευάζεται με μια ορισμένη ανύψωση έτσι ώστε το κάτω μέρος και το υπόλοιπο ράφι να εκτίθενται σε στεγνή επιφάνεια. Αυτό επιτρέπει στο ξύλο να στεγνώνει εύκολα και αποτρέπει τη σήψη και την εξάπλωση του πυθμένα.

Η σχάρα καυσόξυλων πρέπει να τοποθετηθεί μακριά από το σπίτι κατά τουλάχιστον 20 πόδια. Η διατήρηση του ξύλου μακριά από το έδαφος θα αποτρέψει τα παράσιτα και τα τρωκτικά από το να κάνουν το ξύλο το σπίτι τους. Ωστόσο, τα έντομα και οι τερμίτες μπορούν ακόμα να έλκονται στο ξύλο κατά τη διάρκεια του καρυκεύματος. Κρατώντας τη σχάρα σας για καυσόξυλα μακριά από οποιοδήποτε κτίριο θα αποτρέψετε τα έντομα και τους τερμίτες από το να μολύνουν τη δομή.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του καρυκεύματος γίνεται μέσω των κομμένων άκρων από τις σχισμένες πλευρές, τα καυσόξυλα πρέπει να στοιβάζονται έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί γύρω από τους κορμούς. Κατά τη διάρκεια του καρυκεύματος, τα καυσόξυλα πρέπει να μένουν ακάλυπτα όσο το δυνατόν περισσότερο για να επιτρέπεται η ροή του αέρα. Η κάλυψη του ξύλου θα οδηγήσει σε παγίδευση υγρασίας και πιθανή ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων. Συνιστάται να καλύπτετε το επάνω στρώμα της σχάρας καυσόξυλων κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού ενώ τα ξύλα καρυκεύονται. Αυτό είναι συνήθως αρκετό για να μην βραχούν τα καυσόξυλα. Μόλις τα καυσόξυλα είναι καρυκευμένα, μπορεί να καλυφθούν για να μην βρέχει και υγρασία.

Τα καυσόξυλα πρέπει να λαμβάνονται από το πάνω μέρος της σχάρας καθώς συνήθως είναι το πρώτο ξύλο που στεγνώνει. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο για τα κάτω ράφια να καρυκεύονται. Η σωστή αποθήκευση και το καρύκευμα είναι απαραίτητα για τη θερμική απόδοση και το καπνό των καυσόξυλων. Το ξύλο που δεν είναι αποθηκευμένο σε σχάρα καυσόξυλων θα διατηρήσει πολύ περισσότερη υγρασία. Ως αποτέλεσμα, η υπερβολική υγρασία πρέπει να μαγειρευτεί όταν καίγεται. Η καύση ακατέργαστων καυσόξυλων χρησιμοποιεί τη θερμότητα από τη φωτιά για να ψήσει την υγρασία με αποτέλεσμα πολύ λιγότερη θερμότητα για το σπίτι σας. Η επιπλέον υγρασία στα καυσόξυλα έχει επίσης ως αποτέλεσμα περισσότερο καπνό που μπορεί να γεμίσει το σπίτι σας.